BESTYRELSESMEDLEM HEIDI JONSDOTTIR

Jeg har danset Orientalsk dans (mavedans) siden 1989, og som professionel mavedanser siden 1990 og optrådt ind og udland. Tidligere dansede jeg  klassisk ballet, moderne ballet, jazz ballet, funck, salsa og jitterbug. Jeg har elsket at danse fra jeg kunne gå, der udover har jeg lært at spille blokfløjte, tabla, sagat ( zills), lært noder og musik forståelse.

Nogle af mine danse erfaringer:

Jeg har bla. optrådt for den populære sanger Mustafa Amar fra Egypten, hans familie og orkester i Tivoli´s Glassal ved deres velkomst  fest og i Vega gav koncert, hvor jeg både solist og med i gruppen Shams El Amar,  og den ikke mindre populære sanger Hakim fra Egypten og hans følge til hans velkomst fest på restaurant Brodway og i Cirkusbygningen i Købehavn.  Har deltaget i DM i  mavedans som begynder i 1990, men desværre ikke siden da reglerne blev ændret. Islandske Mesterskaber i Mavedans 2007. Hvor jeg fik en 3. plads.

I flere åre rækker på Rejsemesse i Bella Centret for Egypt Air, Den Egyptiske Ambassade, Arabiske, Tyrkiske, Indiske, Pakistanske, Persiske og Danske bryllupper, Arabiske og Danske fødselsdagfester, Dans på Tværs, God Morgen Danmark, Kultur Nat rundt om i landet, Byfester i forskellige byer, Kulturhavn på Islandsbrygge 2006, 2007, 2008, 2009 Stockholms Bellydance Festival 2006, 2007, 2008, 2009,  Københavns Rådhus 2007. AftenShowet 2008.

Undervist siden 1993 hos AOF, FOF, KKA, Kvarterhuset på Amager og Amager Ungdomsskole. Underviser stadigvæk for Amager Ungdomsskole, FOF og AOF.

I 2005 grundlagde jeg Body Cares Orientalske Mavedanser Skole. Med det formål, at være med til at fremme den Orientalske dans og den  folkloristiske dans kaldet Balady (betyder fra landet) i Danmark. Og for at være med til at vise, at det er en af de smukkeste og sensuelle danse former i verden.

Siden jeg lærde at danse mavedans forelskede jeg mig fuldstændig i denne smukke, graciøse  og sensuelle dans. Jeg oplevede dengang, at se Carol levende og intens og forførende og Camilla Prins som var en fantastisk smuk og talentfuld danser med ynde. det var som, at se en danser i Cairo, begge var faste dansere på den Egyptiske restaurant Sphinks. Og for ikke, at glemme  Jette Rasmussen hendes dejlige danse stil, hun var fast danser på Pyramiderne og Kirsten Henriksen med sin dejlige charmerende og energiske stil, hun var fast danser inde i Scala på en Libanesisk restaurant. De var alle med til at inspirere mig til, at lære Orientalsk dans.

I 2008 grundlagde jeg gruppen Arabesc Belly Dancers og hvor vi efterfølgende optrådte i Kolding, Stockholms Bellydance Festival, Islands Brygge Kulturhavn. Gruppen består af de øvede danser fra BCOMS. I 2009 grundlagde jeg Copenhagen Bellydance Festival.

Ved siden af alt dette har jeg siden 1993 haft min egen klinik med Zoneterapi & Massage, Hud & Skønhedspleje på Amager. Der er jeg stadigvæk, når jeg ikke danser eller underviser.

Har siddet i bestyrelsen for mange år side da bladet hed Orientalsk Blad. Nu glæder jeg mig til at prøve kræfter med ODU.

Fotograf: Thomas Buchberg

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail