Workshop med AzizA: Koreografi

Hvornår:
29. september 2018 kl. 11:30 – 16:30
2018-09-29T11:30:00+02:00
2018-09-29T16:30:00+02:00
Hvor:
Fredericia
7000 Fredericia
Danmark
Kontakt:

Dørene åbner 11.30
Senest tilmelding 21/9
Venue kommer senere

Hvordan skaber man en koreografi, som fungerer?

At koreografere er en kreativ proces og en kunstart i sig selv og mange store dansestjerner samarbejder med koreografer, som skaber deres koreografier. Der er rigtigt mange overvejelser at gøre sig, når man kaster sig ud i at koreografere. Ofte er det marginaler, som gør forskellen på om en danser (og hendes koreografi) virkelig kommer udover scenekanten. Danser, koreografi, scenografi, kostume og musik skal udgøre en harmonisk helhed, hvor de enkelte elementer understøtter hinanden og forstærker det samlede udtryk. Denne harmoniske helhed resulterer i det, vi kender som “tilstedeværelse/nærvær på scenen” – eller “at brænde igennem”.

Gennem dette kursus videregiver Aziza de grundlæggende teknikker, håndgreb og overvejelser ligesom faldgruber udpeges og drøftes. Kurset vil bestå af en vekselvirkning med teoretiske overvejelser og praktiske øvelser, hvor vi omsætter lidt af den nye teori til praksis.

AzizA har arbejdet med orientalsk dans og koreografi siden 1989 og har gennem årene skabt flere hundrede koreografier. I 2009 koreograferede og instruerede hun danseforestillingen “I fuldmånens skær”, samt et par mindre forestillinger. Udover dans har AzizA modtaget dramaundervisning og medvirket i teaterforestillinger bl.a. Inger Birkestrøm Juuls eksperimenterende nyfortolkning af H.C. Andersens “De Vilde Svaner”, hvor AzizA havde en af hovedrollerne. AzizA er kendt som en af de få dansere i DK, som har skabt koreografier decideret målrettet en teaterscene.

Medbring papir/skrivemateriale hvis du har lyst til at lave notater, træningstøj, energi og masser af godt humør.

Pris: 300,- DKK
Pris FMF-medlemmer: 270,- DKK

Tilmelding foregår til foreningens sekretaer, Amanda Bro på:
Sekretaer@fredericiamavedans.dk
Tilmeldingen er bindende, når der er modtaget en bekræftelsesmail herpå.

Vi forbeholder os retten til at aflyse workshoppen i tilfælde af for få tilmeldte.

Max antal deltagere: 30.